Maribel Vila, de Fundació Affinity: «els gossos disminueixen l’estrès i l’ansietat dels estudiants».

La Fundación Affinity i la Universitat Complutense de Madrid han demostrat que les els gossos disminueixenels nivells d’estrès i ansietat dels estudiants universitaris i, a més, milloren el seu benestar i les seves relacions interpersonals.

En la prova pilot, realitzada durant tres setmanes, han participat 53 estudiants de primer curs, entre 18 i 25 anys. Aquestes sessions de teràpia s’han realitzat en el període previ als exàmens, amb l’objectiu d’incidir de forma positiva en la seva qualitat de vida mitjançant activitats de relaxació amb gossos, educació canina en positiu i comunicació animal.

Per avaluar l’efectivitat de les sessions s’ha realitzat el mesurament dels nivells de cortisol presents a la saliva dels estudiants que han participat activament en les sessions i s’ha comparat amb altres que no van participar. Aquest mesurament s’ha realitzat en diferents ocasions: dues setmanes abans de realitzades les sessions, dues setmanes després de l’última sessió de teràpia i 6 setmanes després, durant el període d’exàmens. Amb els resultats es va demostrar que el programa és altament efectiu ja que disminueix considerablement el nivell d’estrès dels estudiants i el seu efecte es manté setmanes després, fins i tot durant el període de les proves acadèmiques en què els nivells pugen lleument.

Share:

Author: sergimasabad